Luk op for lyrikken
Toftlund 22. februar 2006

 

Jens Fink-Jensen optrådte 22. februar 2006 med sit multimedielyrikshow Luk op for lyrikken med Jens Severin på saxofon og Fredrik Mellqvist på keyboards i Musik- og Teaterhuset i Toftlund.

Publikum var eleverne på Studenterkurset i Sønderjylland og
Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund:
  

Billederne er taget af Laust Wium Olesen.

Uddrag af anmeldelse af arrangementet,
skrevet af Sanne Juhl, 2.a:

"Da foredraget med Jens Fink-Jensen startede sad alle spændte på at høre, hvad den dygtige forfatter havde at sige. Men det var langt fra alle der kunne holde tankerne ved digtenes tekst, som han læste op. Digtoplæsningen var så kanon god, at man let faldt hen i sine egne tanker, da kombinationen af musik og digtoplæsning
var meget afslappende og lød rigtig godt.

Dette var et anderledes, men meget spændende foredrag, der gjorde at mange elever sad meget interesserede og lyttede.

Efter foredraget, som foregik i Kulturhuset, deltog Jens Fink-Jensen i to dansktimer i 2.a, hvor han igen meget smukt læste nogle af sine digte op, og som vi så snakkede om. Først kom eleverne og Charlotte (vores lærer) med deres tolkning, hvorefter Jens Fink-Jensen kom med sine tanker og overvejelser vedrørende digtene. Og digteren fastslog, at der ALDRIG findes nogen decideret ”facitliste” for digte, hvilket for nogle elever nu gør det lettere at analysere digte.

Det er ikke så farligt, og vi tør nu selv tolke digtene mere end før. Der blev i klassen diskuteret forskellige digte, og selvom elevernes tolkning af digtene ikke helt var den samme som forfatterens, var han ikke afvisende, men rettere meget interesseret i at høre tolkningerne, da det jo også gav ham lidt ekstra at tænke på.

Alt i alt var det en rigtig god oplevelse, og det kan varmt anbefales til andre som har smag for digte!"

Sanne Juhl 2.a, Studenterkurset i Sønderjylland, Toftlund

Læs digtene som Jens læste op ved arrangementet.