Europas vestkyst

- en fotorejse fra Skagen til Gibraltar.
Udstilling og bog af Jens Fink-Jensen

Se videopræsentation (varighed 3:00, lille, 1,5 MB)

Se videopræsentation (varighed 3:00, stor, 1,5 MB)

Baggrund

I efteråret 2003 foretog jeg en 7.000 kilometer lang rejse langs Europas 10.000 kilometer lange kyst fra Skagen til Gibraltar. Målet var at skildre den samlede strækning i ord og fotografier i en udstilling og en bog.

Bogen udkommer i foråret 2008, og udstillingen skal fra 2008 i første omgang vises på søfartsmuseer på kyststrækningen og efterfølgende på øvrige søfartsmuseer.

Rejsen gennemførtes takket være et rejselegat fra Margot og Thorvald Dreyers Fond. I 2004-2006 gennemførte jeg supplerende fotorejser på strækningen fra Nordjylland til Dunkerque.

Skagen-Gibraltar-projektet gennemføres i et samarbejde med Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og bliver søsat i 2008.

Udstillingen og bogen

Skagen-Gibraltar-udstillingen og -bogen giver for første gang en unik, sammenhængende skildring af Europas vestkyst med eksempler på dens natur- og kulturmæssige ligheder og forskelle.

Korte tekster ledsager billederne og fortæller om særlige naturforhold, begivenheder eller aktiviteter som knytter sig til stederne; fx en nedstyrtningstruet kirke i Nordjylland, D-dagskysten i Normandiet eller saltindvinding og fiskeri. Bogen er forsynet med kort og indeks.

Følgende nationale hovedsprog findes på kyststrækningen: dansk, tysk, nederlandsk, fransk, spansk, portugisisk og engelsk.

Se mere på bogens og udstillingens engelsksprogede hjemmeside:

www.coast-line.dk