OrdBilleder

 

Plancheudstilling med digte og fotografier

Omfang
Udstillingen
består af 35 lette, laminerede plancher i aluminiumsrammer på 50x70 cm; hver med et af mine digte i kombination med et farvefoto fra mine rejser i flere verdensdele.

Variation i udstillingsperioden
Hvis I ikke har plads til at vise alle plancherne på en gang, er udstillingen egnet til at I udskifter dem i løbet af udstillingsperioden og kun lader introduktionsplancherne blive hængende i hele perioden.

Pris
Det koster kun 2.500 kr. at låne udstillingen i op til en måned (+ fragt videre til næste udstillingssted). Derefter koster det 500 kr. for efterfølgende uger. OrdBilleder er gratis at låne i forbindelse med et besøg af multimedielyrikshowet Luk op for lyrikken.

Om digte i samspil med billeder - og musik
Jeg har fotograferet i mange år, og det er derfor naturligt for mig at kombinere fotografier med digte. Når jeg læser digte op på fx gymnasier, gør jeg det med musikalsk underlægning. Det tilfører en ekstra dimension både for mig selv og for tilhørerne. Musikken hjælper med til at ordenes mening drypvist når frem til lytterens bevidsthed og skaber nye tanke- og følelsesmæssige mønstre, som er helt deres egne. Tilhøreren får oplevelsen af selv at være en del af digtene og ikke bare en tilskuer til noget, en fremmed person læser op.

Jeg slutter af med et diasshow med nogle af mine billeder, som tilsammen understøtter det univers, digtene for lidt siden førte lytteren ind i. Der er næsten altid nogen som kommer hen til mig efter en gymnasieoplæsning og fortæller at "billederne var det bedste ved det hele", fordi billederne fik noget til at falde på plads efter alle ordene i digtene. Hvis man ikke er fortrolig med digtformen, hjælper musikken og fotografierne til at "forstå" digtene bedre. Det er noget af den virkning jeg ønsker at opnå med OrdBilleder.

Billederne på denne side er fra hovedbiblioteket i Vejle, hvor OrdBilleder blev vist i juli 2005.